Hata - Veriler yollanamadı :( Lütfen tüm alanları doğru şekilde doldurduğunuzdan emin olup yeniden deneyiniz!
Başarılı - Gönderme İşlemi Başarılı :)

EXIDE/Sprinter Aküler

EUROBAT Ailesi Akü

Exide Marka , Sprinter serisi VRLA (Valve Regulated Lead Acid Batteries)  aküler , endüstri alanında yaygın olarak kullanılan akülerdir. Avrupa menşeili olup UPS , Redresör , Traksiyoner , Demiryolu uygulamaları, Metro uygulamaları , Marin uygulamalarında tercih edilen bir aküdür. 
12V 24Ah ile başlayarak 140Ah ' a kadar geniş bir aralıkta modelleri mevcuttur. 

AKÜ TANIMLARI
Asit: Sülfürik asit (H2SO4) veya elektrolitin aktif bileşeni olan sülfürik asit ve su karışımını ifade eder.

Aktif Malzeme: Akü plakalarının aktif kısmını belirtir; pozitiflerde kurşun peroksit ve negatiflerde süngerimsi metalik kurşun.

Alternatif Akım: Doğru akımdan farklı olarak elektrik akımı, yönünü hızla tersine çevirir veya aküyü şarj etmeyecek şekilde kutupsal olarak "alternatif" davranır.

Amper: Elektrik akımının akış hızını ölçen birim.

Amper Saati: Bir aküde 1 amperlik akımın 1 saat boyunca akmasını sağlayacak enerji şarjı miktarıdır.

Akü: Doğru akım kaynağı olarak görev yapmak üzere kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren bir grup elektrik hücresinden oluşan bir cihazdır.

Bükülme: Akü plakalarının bükülmesi veya bükülmesi.

Kapasite: Bir akünün tam şarj olduktan sonra belirli bir akım akışı hızında sağlayabileceği amper-saat sayısı. örneğin bir akü, tükenmeden önce 10 saat boyunca 8 amperlik akım sağlama kapasitesine sahip olabilir. Kapasitesi 10 saatlik akım akışında 80 amper saattir. Aynı akü 20 amperde boşaltıldığında 4 saat değil, daha kısa bir süre örneğin 3 saat dayanacağından akış hızının belirtilmesi gerekir. Dolayısıyla 3 saatlik hızda kapasitesi 3x20=60 amper saat olacaktır.

Kasa: Akü hücrelerini barındıran kap.

Hücre: Elektrolitle tamamlanmış bir elementten oluşan akü ünitesi.

Şarj: Deşarj sırasında kullanılan enerjinin geri kazanılması için aküden deşarj yönünün tersi yönde doğru akım geçirilmesi.

Şarj Hızı: Bir aküyü harici bir kaynaktan şarj etmek için gereken akım hızı. Hız amper cinsinden ölçülür ve farklı boyutlardaki hücrelere göre değişir.

Korozyon: Elektrolitten gelen asitin metal parçalarına maruz kalması sonucu aşınmasıdır.

Döngü: Bir deşarj ve şarj.

Yoğunluk: Özgül ağırlık

Deşarj: Bir aküden gelen akımın bir devre boyunca akışı, "şarj"ın tersidir.

Kuru: Yetersiz elektrolit içeren hücreye sıklıkla uygulanan terim. Ayrıca akülerin  belirli sevkiyat koşullarına da uygulanır (örn. elektrolitsiz)

Elektrolit: Elektrokimyasal cihazların iletken sıvısı (kurşun asitli akümülatörler için elektrolit, ağırlıkça yaklaşık iki kısım su ila bir kısım kimyasal olarak saf sülfürik asitten oluşur)

Eleman: Pozitif grup, negatif grup ve ayırıcılar.

Buharlaşma: Isı veya şarj nedeniyle elektrolitten su kaybı.

Doldurma Tapası: Hücre kapağındaki doldurma boşluğunun ağzına oturup ağzını kapatan tıkaçtır.

Tazeleme Şarjı: Boşta olan bir bataryanın tam şarjlı kalması için verilen şarjdır.

Gaz çıkışı: Şarj tamamlanmaya yaklaştığında başlayan, pozitif plakalarda oksijen ve negatiflerde hidrojen emisyonu.

Yerçekimi: Standart olarak suya kıyasla yoğunluk anlamına gelen "özgül ağırlık" teriminin kısaltılmış hali.

Izgara: Aktif malzemeyi destekleyen ve akımı iletmek için bir çıkıntı ile donatılmış bir plakanın metal çerçevesi.

Grup: Bir kayışa bağlanan pozitif veya negatif plakalardan oluşan set. Gruplara ayırıcılar dahil değildir.

Tutma: Ayırıcıları yerinde tutan cihaz.

Tutma Klipsleri: Aküyü araç içinde güvenli bir şekilde tutmak için cıvataların takılmasına yönelik braketler.

Hidrometre: Elektrolitin özgül ağırlığını ölçen alet.

Hidrometre Şırıngası: Hidrometreyi çevreleyen ve elektrolit çekmek için kauçuk bir ampulle donatılmış cam bir hazne.

Lug: Her plakanın üst çerçevesinden plakayı kayışa bağlayan uzantı.

Maksimum Yerçekimi: Plakalarda asit kalmadığını gösteren, sürekli şarjla elektrolitin ulaşacağı en yüksek özgül ağırlık.

Negatif: Akımın tam devreye geri döndüğü hücre, akü veya jeneratör gibi bir elektrik enerjisi kaynağının terminali. Genellikle "Negatif" olarak işaretlenir.

Aşırı Deşarj: Deşarjın uygun hücre voltajının üzerinde taşınması; bu aktivite, uygun hücre voltajının çok üzerinde gerçekleştirilirse ve sık sık yapılırsa pil ömrünü kısaltır.

Macun: Izgaralara konulan kurşun oksit veya süngerimsi kurşun ve diğer maddelerin karışımı.

Plaka: Düzgün "biçimlendirilmiş" ızgara ve macunun birleşimi. Pozitifler kırmızımsı kahverengi ve negatifler barut grisidir.

Polarite: Bir akünün zıt özelliklere sahip iki kutbu vardır. Bir hücrenin, akünün veya elektrik devresinin pozitif terminalinin (veya kutbunun) pozitif polariteye sahip olduğu söylenir; negatif terminal negatif polariteye sahiptir.

Hidrometre: Akımın aktığı hücre, pil veya jeneratör gibi bir elektrik enerjisi kaynağının terminali. Genellikle "Pos." olarak işaretlenir.

Direk : Bitişik hücreye veya kabin devresine bağlantının yapıldığı, hücre kapağı boyunca uzanan şerit kısmı.

Potansiyel Fark: Kısaltılmış P.D. ve test eğrilerinde bulunur. Terim voltaj ile eşanlamlıdır.

Oran: Amper sayısı (oran şarj veya deşarj için elektrik akışı. Ayrıca her ikisi için de zamanı ifade etmek için kullanılır.

Ters çevrilme: Aşırı deşarj veya yanlış yönde şarj nedeniyle hücrenin veya pilin kutuplarının ters çevrilmesi.

Ayırıcı: Zıt kutuplu plakalar arasında bir yalıtkan; genellikle ahşap, kauçuk veya her ikisinin birleşiminden yapılır. Ayırıcılar genellikle plakalar arasında uygun mesafeyi sağlamak ve elektrolitin çok fazla yer değiştirmesini önlemek için oluklu veya nervürlüdür.

Kısa Devre: Bir elektrik devresindeki iki nokta arasındaki düşük dirençli bağlantı. Kısa devre, akımın devrenin geri kalanını atlayarak düşük dirençli alandan akma eğiliminde olması durumunda meydana gelir.

Özgül Ağırlık: Standart olarak suya kıyasla elektrolitin yoğunluğunun değeri. Elektrolitin gücünü gösterir ve hidrometre ile ölçülür.

Kayış: Bir gruba ait plakaların birleştirildiği kurşun döküm.

Sülfat: Kurşun sülfat için ortak terim (PbSO4.)

Sülfatlanmış: Hücrelerin, uzun şarjlara karşılık gelmeden aşırı deşarj olması veya belirli bir süre boşta kalması ve kendi kendine deşarj olması nedeniyle düşük şarjlı durumdaki hücreleri tanımlamak için kullanılan terim.

Terminal: Aküden dış devreye elektrik bağlantısıdır. Her terminal, aküdeki hücrelerin seri bağlantısındaki pozitif (ilk şerit) veya negatif (son şerit) ucuna bağlanır.

Havalandırma Tapası veya Havalandırma Başlığı: Hücre içindeki atmosferik basıncı korurken spreyden kaynaklanan elektrolit kaybını önlemek için kapağa takılan sert veya yumuşak kauçuk/plastik parça. Hücre içinde oluşan gazların dışarı çıkmasını sağlar, elektrolitin dökülmesini engeller ve kirin hücreden uzak tutulmasını sağlar.

Volt: Bir elektrik devresindeki basıncın elektrik birimidir. Gerilim bir voltmetre ile ölçülür. Borulardan geçen basınç veya su akışına benzer. NOT. - Basıncın artması, belirli bir borudan daha fazla hacimde suyun akmasına neden olduğu gibi, voltajın artması da (devreye daha fazla hücre yerleştirerek), aynı devrede daha fazla amperlik akımın akmasına neden olacaktır. Boruların boyutunun küçültülmesi direnci arttırır ve su akışını azaltır. Bir elektrik devresine direncin eklenmesi, belirli bir voltaj veya basınçta akım akışını azaltır.

Ürün Bilgileri

Benzer Ürünler